Новини
Суспільство

У Хмельницькому почали обмінювати розжарювальні лампочки на світлодіодні

На Хмельниччині стартував експериментальний проєкт від Європейського Союзу, націлений на ефективне споживання електроенергії в Україні. Усі охочі можуть замінити старі розжарювальні лампочки на сучасні – світлодіодні.

Цікавість хмельничан до такої ініціативи зростає. Учасники енергоакції повинні звернутися до поштового відділення з паспортом, індивідуальним податковим номером і справними лампами. Їх має бути не більше п’яти штук. Обмін відбуватиметься у всіх відділеннях поштового зв’язку за наявності LED-лампочок. Також їх можна забронювати у застосунку Дія. Поки ця послуга доступна тільки у Хмельницькому.

Перший етап – то місто Хмельницький. Ми вже працюємо. Другий етап – це будуть районні центри. Ми якраз здійснюємо поставку цих ламп туди. І третій етап – безпосередньо села та пересувні відділення, які знаходяться по області. Точні дати ми повідомимо, розповідає директор Хмельницької філії АТ “Укрпошта” Микола Громов.

Загалом на всю територію України на кошти ЄС було закуплено 30 млн LED-ламп.

За словами Миколи Громова, точна кількість світлодіодних ламп для Хмельниччини наразі невідома. Все залежить від того, скільки людей захоче здійснити обмін.

У разі несправності отриманої лампочки її можна обміняти протягом місяця.

Детальніше у сюжеті Першого Подільського

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook