Новини
Інфраструктура

Шепетівську газову компанію оштрафували за порушення ліцензійних умов

Регулятор оштрафував 51 тис. грн Приватне акціонерне товариство по газопостачанню та газифікації «Шепетівкагаз» через порушення ліцензійних умов в частині здійснення господарської діяльності з розподілу природного газу.

Про це повідомляє пресслужба Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Зазначається, що ПрАТ «Шепетівкагаз» порушило вимоги законодавства та Ліцензійні умови провадження господарської діяльності з розподілу природного газу, затверджені постановою НКРЕКП від 16 лютого 2017 року, в частині забезпечення встановлення лічильників газу для населення, вчасного збалансування свого портфоліо балансування, зобов’язання споживача щодо оплати рахунка, складання звітності та подання її до НКРЕКП у встановленому порядку, використання коштів, отриманих за рахунок надання послуг розподілу природного газу, передбачених структурою тарифу у визначеному розмірі та за цільовим призначенням, здійснення розрахунків із оператором газотранспортної системи за надані послуги транспортування у строки та на умовах, визначених договорами транспортування природного газу, дотримання мінімальних стандартів та вимог до якості обслуговування споживачів та постачання природного газу, виконання рішень НКРЕКП у строки, встановлені відповідним рішенням та чинним законодавством, укладання актів розмежування балансової належності та експлуатаційної відповідальності сторін з суміжними суб’єктами ринку природного газу, у тому числі зі споживачами.

Загалом за рішенням регулятора від 31 січня оштрафовано три газові компанії. Зокрема, «Шепетівкагаз» мусить сплатити 51 тис. грн штрафу, «Уманьгаз» – 102 тис. грн, «Вінницягаз» – 850 тис. грн. Зазначена сума штрафу має бути сплачена до Державного бюджету України у 30-денний строк з дня одержання копії постанови.

Як повідомлялося на початку тижня, за низку порушень, які виявили під час перевірки, на 85 тисяч гривень регулятор оштрафував АТ “Хмельницькобленерго”.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook