Новини
Надзвичайні події

Двоє рибалок провалилися під кригу у Хмельницькому районі

Близько пів сотні чоловіків зібралися вчора, 6 лютого, на річці Вовк на Летичівщині. Але лише двоє з них обрали для риболовлі найнебезпечніше місце на кризі. В результаті один чоловік загинув, іншого вдалося врятувати.

Як повідомили у ГУ ДСНС у Хмельницькій області, прибувши на місце події надзвичайники виявили обох чоловіків у воді. Один з них тримався за човен однією рукою, а іншою тримав товариша. Ускладнювало роботу рятувальників те, що річка в багатьох місцях пронизана течіями. Саме на такій місцині, крихкій через течію, ймовірно, обрали місце для рибалки потерпілі.

Обох чоловіків таки вдалося витягнути з води, проте вижив лише один, 58-річний. В його 53-річного товариша констатували смерть.

Ще одна трагедія на замерзлій річці вчора сталася на Вінниччині. У селі Клебань на річці Сільниця під лід провалилася дитина. За інформацією ДСНС України, група дітей, повертаючись зі школи, вирішили пройтися замерзлою водоймою. Під ногами одного з хлопчиків тріснула крига і дитина пішла під лід. Рятувальники, які прибули на виклик, за допомогою спецобладнання розпочали пошуки. Тіло хлопчика знайшли вже без ознак життя.

У рятувальників вкотре нагадують: різкі морози не гарантують безпечного перебування на кризі. Про це варто пам’ятати дорослим та пояснювати дітям, аби не допустити трагедій.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook