Новини
Екологія

Верби на понад 7 тисяч гривень “нарубав” мешканець села у Хмельницькому районі

Дерево, діаметр стовбура якого становив майже метр, вирубав мешканець села у Хмельницькому районі. На чоловіка наклали штраф та пред‘явили претензію на добровільне відшкодування завданих збитків.

Про зрубане в сільському парку дерево екологів наприкінці січня повідомила мешканка села Правдівка. На місці інспектори встановили, що незаконно зрубав вербу, що росла на землі комунальної власності, місцевий мешканець. Діаметр дерева – 92 сантиметри. Орієнтовна шкода, завдана довкіллю, становить 7 200 гривень.

На правопорушника склали адміністративний протокол. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді штрафу – від 10 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. також селянину пред’явили претензію на відшкодування завданих збитків. Вона підлягає виконанню в добровільному порядку у місячний термін.

У разі невиконання зобов’язання щодо добровільного відшкодування шкоди у вказаний термін, Інспекція буде змушена звернутись з позовом до суду про примусове стягнення завданої шкоди, – йдеться у повідомленні Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook