Новини
Інфраструктура

Особливу гуманітарну допомогу отримали з-за кордону у “Хмельницькводоканалі”

Проблема забезпечення жінок, які перебувають на службі у війську, “жіночою” формою багато років була актуальною та такою, що розв’язувалася досить повільно. Останнім часом у цьому питанні ніби намітився прогрес. Зокрема, тестувати жіночу військову форму та білизну у деяких бригадах ЗСУ почали у грудні минулого року. Проте є ще деякі професії, в яких жінки також потребують спеціального екіпірування. І тут на допомогу приходять благодійники з-за кордону.

Про гуманітарну допомогу від українців за кордоном розповіли у “Хмельницькводоканалі”. Отримали її від Української громади в Норвегії. Небайдужі емігранти-українці там збирають кошти та допомогають комунальним підприємства Хмельницького. У водоканалі кажуть: допомога невелика, але показова. Та пояснюють, чому:

Забезпечення жіночого персоналу засобами індивідуального захисту залишає бажати кращого. І справа тут не в упередженому ставленні роботодавців до жіночої праці або в недооцінці вкладу жінок-співробітників в загальну скарбничку зусиль всього колективу. Історично так склалося, що більшість робіт, на яких використовувалися різні види спецодягу і засобів індивідуального захисту, виконували чоловіки. Зараз все змінилося. Серед працівників водоканалу є жінки токарі, машиністи насосних установок та механіки. Серед допомоги – робоче взуття для жінок.

Також з гуманітарною допомогою комунальники отримали рукавиці та робочий одяг.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook