Новини
Інфраструктура

Внаслідок ракетного удару по Хмельницькому пошкоджено житлові будинки та об’єкт інфраструктури

В прямому ефірі міський голова Хмельницького розповів про наслідки ракетного удару по обласному центру та про ситуацію в місті загалом.

Наразі в Україні знову повітряна тривога – через активність ворожої авіації на території Білорусі та над акваторією Азовського моря. Після відбою попередньої, оголошеної через масований ракетний удар по Україні, минуло трохи більше ніж година. Наразі у шести областях, де зафіксували влучання ворожих ракет та дронів, оцінюють завдані збитки. Хмельниччина – не виключення.

Про наслідки чергового “прильоту” по Хмельницькому розповів в ефірі каналу “Ми – Україна” міський голова Олександр Симчишин, зазначивши, що місто ворожі ракети атакували вже вп’яте. Один об’єкт критичної інфраструктури суттєво пошкоджений. Дісталося також розташованим неподалік житловим будинкам. За словами міського голови, наразі відомо про кілька десятків вибитих вікон, є пошкоджені дахи. Місто частково знеструмлене.

Проте, наголосив Олександр Симчишин, завдяки тому, що у місті готувалися до надзвичайних ситуацій, теплопостачання забезпечене.

Всі котельні працюють, частина – на централізованому електропостачанні, частина – на генераторах та когенераційних установках,прокоментував міський голова.

Водопостачання та робота каналізації забезпечені у майже 90 відсотків споживачів.

Не працює частина світлофорів та електротранспорт. Дуже оперативно і швидко ДСНС ліквідувала пожежу. Я думаю, що ми швидко зможемо все відновити, – підсумував міський голова.

Тим часом в Укренерго повідомили, що у Хмельницькій, а також Київській та Одеській областях після ракетних ударів діють мережеві обмеження. Найскладніша ситуація – на Харківщині. Дефіцит в енергосистемі значний.

Оприлюднений раніше графік проведення вимірів фактичного споживання електроенергії наразі скасовано. Про новий розклад проведення вимірів та необхідного для цього зняття обмежень споживання буде повідомлено додатково, – додали в Укренерго.

До слова, після відбою у соцмережах поширили фото, зазначивши, що так виглядає небо над Росією після масованого запуску ракет по Україні.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook