Новини
Здоров’я

На Хмельниччині почастішали випадки онкозахворювань серед жінок

Хмельницький обласний протипухлинний центр щоденно приймає сотні пацієнток. Чимало серед переселенок. Більшість з них, кажуть спеціалісти, могли б уникнути серйозних наслідків для здоров’я за умов вчасного звернення до лікаря. Тож онкологи нагадують про методи боротьби з хворобою та важливість планових обстежень.

Я бачу, що онкопацієнти стали молодші. Це говорить про те, що вчасно не були проведені профілактичні огляди, там, де можна було виявити передракові стани. Це пацієнти приходять набагато важчі, тому що вони до останнього сподіваються, що “може пройде”. Болі та симптоми, які у них виникають, пов’язують з роботою або зі стресом, – коментує лікарка-гінеколог Тетяна П’ятницька.

Фахівці кажуть: жінки затягують з візитом до лікаря, внаслідок чого лікування ускладнюється. А з віком планові обстеження слід робити регулярніше. Крім того, деякі хвороби передаються статевим шляхом.

Ще однією проблемою у лікуванні є неповні поставки препаратів для хіміотерапії через порушену логістику. Тому наразі стовідсоткового забезпечення немає.

Детальніше – у сюжеті каналу Перший Подільський.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook