Новини
Суспільство

Пайовики у Хмельницькому вимагають продовжити будівництво, в яке вклали кошти

До забудовника, який обіцяв здати будинок до кінця 2022 року, звернулися 18 хмельничан, які повністю оплатили майбутні квадратні метри та планували побачити своє житло збудованим у зазначений термін. У забудовника кажуть: причиною затримки будівництва спочатку стала ковідна пандемія, а потім – воєнний стан. І називають нову дату здачі будинку – в середині наступного року.

Житловий будинок на вулиці Північній у мікрорайоні Гречани у Хмельницькому почали зводити у 2021 році. Наразі роботи на об’єкті не проводяться. За словами хмельничан, які придбали у новобудові квартири та мешкають поруч, вони відсутність робітників на будівництві пояснюють різними причинами.

То людей немає, то люди відпросилися, поїхали в село. То ще якась причина. То немає охочих на будівництві працювати, – кажуть хмельничани.

Пайовики розповідають: зважаючи на інфляцію та ріст цін, вони стовідсотково оплатили свої квадратні метри. Та очікували у вказані в договорі терміни побачити хоча б “коробку”.

Заступник директора фірми забудовника Віктор Островський каже: будівництво призупинили через COVID-обмеження та воєнний стан:

Коронавірусна пандемія обмежила співпрацю та економічні відносини з нашими постачальниками будівельних матеріалів. Війна – також одна із причин. Також брак кадрів: багато людей призвали, багато людей звільнилося. Також є проблемні питання, пов’язані із подорожчанням матеріалів.

Продовжити зведення будинку обіцяють у березні, після того, як завершать інший об’єкт. Наразі, кажуть у забудовника, на будівництві виконані найдорожчі роботи: земляні, монтаж підвалів, перекриття. Та називають новий термін завершення будівництва – кінець другого кварталу 2024 року.

Детальніше – у сюжеті Суспільне Хмельницький

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook