Новини
Бізнес

Поради щодо вибору мікрокредитної організації

Взяти кредит у банку може знадобитися з різних причин – проте це буде велика сума, яку видають лише за особливих умов. Так, заявник має заповнити анкету, часто залучаються ще й поручителі. Випадків, коли нам знадобиться велика сума грошей, не так багато. Найчастіше не вистачає кількох тисяч, щоб придбати необхідний товар у магазині чи “дожити до зарплати”.

В цьому випадку краще взяти мікропозику – їх не видають банки, цим займаються мікрофінансові організації, наприклад легко можна отримати кредит онлайн у Credit 7. Їхня діяльність порівняно недавно стала регулюватися на державному рівні, з’явилися певні стандарти. Ось кілька порад щодо вибору МФО.

Відповідність нормативам

До початку регулювання мікрокредитних організацій кожна з них мала свої умови, які могли суттєво відрізнятися від інших. Це могла бути будь-яка процентна ставка, будь-яка сума грошей. Зараз видати мікропозику можуть лише на таких умовах, як:

  • відсоток трохи більше 1% на день;
  • максимальний термін, на який видаються гроші – 30 днів;
  • максимальна сума – 30 тисяч рублів;
  • видача коштів лише за паспортом.

Останнє стосується й онлайн-позик: у цьому випадку ви пред’являєте документ у вигляді копії чи фотографії. На зображенні повинні бути добре видно всі важливі дані, такі як серія, номер і ваше ім’я.

Слідкуйте, щоб компанія, яку ви обрали, відповідала вищезазначеним критеріям. Якщо ви збираєтеся скористатися її послугами лише один раз (а надалі не плануєте) – вибирайте МФО, яка видає мікропозики під 0%.

У жодному разі не варто брати кредитів на жодні суми, якщо ви не впевнені, що зможете в майбутньому повернути кошти.

Онлайн або в офісі – що віддати перевагу

Існує два основних формати: видача позики строго в офісі МФО або заповнення заявки на сайті. Перший варіант підійде тим, хто має достатньо часу. Друга ж краща для клієнтів, яким гроші потрібні терміново: наприклад, людина зараз знаходиться в магазині і збирається придбати товар, на який йому не вистачає коштів. Для цього потрібно просто мати доступ до інтернету.

Кредитна історія – чи важлива вона

Якщо до цього ви ніколи не користувалися послугами МФО та банків, віддайте перевагу організації, якій не важлива ваша історія. Компанії, які надають їй занадто великого значення, можуть відмовити новому клієнту.

Іноді мікропозики беруть для створення позитивної кредитної історії.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook