Новини
Суспільство

Українські книги передали з Хмельниччини для бібліотеки в Іспанії

У місто Валенсія, де після початку повномасштабного вторгнення оселилося чимало українських біженців, з Хмельниччини передали книги для української бібліотеки.

Про реалізовану ініціативу повідомив у своєму телеграм-каналі начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій. За словами очільника області, від початку повномасштабного вторгнення прихисток в Іспанії знайшли понад 150 тисяч українців. Серед них чимала спільнота діаспори та біженців проживає саме у місті Валенсія, куди й передали українські книги. Посприяла у цьому громадська організація «Асоціація українців за кордоном».

Зараз дуже важливо берегти свою ідентичність, культуру та мову, особливо перебуваючи за кордоном. Тому дуже приємно, що наше молоде покоління піклується про тих, кому зараз так не вистачає частинки дому. Сьогодні ці книги означають дещо більше, ніж просто засіб отримання інформації – це символ зміцнення національної єдності, – наголосив Сергій Гамалій.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook