Новини
Дозвілля

Чи справді кава дарує цілющу енергію? Можливо, вона шкодить вам?

Ранкова кава — звичний ритуал, який заряджає бадьорістю та бажанням звернути гори на своєму шляху. Мало кому відомо, але у світі в цілому кожного дня випивають два мільярди й більше чашок кави. В це просто важко повірити. Але чи дає цей напій той самий заряд бадьорості, якого всі прагнуть, роблячи перший ковток. З цим варто детально розібратися, адже є припущення, що напій більше шкодить, ніж бадьорить.

Склад кави

Основа кави — кофеїн, він також містить в какао-продуктах, колі та близько 60 рослинах. Саме він не дає заснути, коли йде четверта година гри в Vip Casino, бо відірватися від цих шалених слотів просто неможливо. Концентрація кофеїну в кожному окремому сорті кави відрізняється, може коливатися від 0,6 до 2,7%. Найбільша кількість цього компоненті містить:

  • гвінейська робуста;
  • сантос;
  • ходейда.

В сирих кавових зернах містять ще вуглеводи та жири, цілий спектр мінеральних речовин. Коли зерна обсмажують, їх зміст змінюється, з’являється свій характерний аромат та смак. Також зерна втрачають воду. Їх буквально висушують. Карамелін відповідає за колір зерняток, а кафеоль за аромат готового продукту. Характерні гіркі мотиви напою додає танін, ряд інших амінокислот.

Як кава впливає на організм

Звичайно, що найбільший ефект на організм в цілому має кофеїн. Під його впливом активно виділяються гормони, стимулюється синтез адреналіну. це змушує серце битися частіше, печінку — активно викидати в кров глюкозу. В результаті організм отримує просто максимум енергії в певний момент часу. Адреналін змушує звужуватися кровоносні судини, при цьому дихальна мускулатура розслабляється, дихання покращується. Такий ефект від кофеїну може спостерігатися 2-3 години.

Помірне споживання кави не може зашкодити вашому організму. Активні компоненти напою:

  • стимулюють ЦНС;
  • посилюють процеси збудження в корі головного мозку;
  • активізують короткочасну пам’ять;
  • стимулюють творче мислення;
  • підвищують працездатність та стійкість до стресів;
  • покращують постачання крові до нирок;
  • зміцнюють імунітет.

Якщо пити каву без додавання цукру, то її компоненти будуть вбивати бактерії в ротовій порожнині, що для багатьох також стає справжнім відкриттям. Якщо випити каву, а згодом піти на тренування, вона допоможе швидко спалити певний відсоток жиру.

Попри всі позитивні моменти, які приносить напій, варто пам’ятати, що йдеться про помірне споживання продукту. Велика кількість кофеїну може спровокувати загострення хронічних хвороб. Якщо людина віддає перевагу розчинній каві, слід знати, що саме вона в великій кількості завдає шкоди шлунку та всій системі травлення. Велика кількість кофеїну може негативно впливати на ЦНС.Ароматний ранковий напій може бути шкідливим та корисним. Все залежить від того, який продукт було обрано, в якій кількості його споживають. В усьому повинна бути міра — це запорука прекрасного настрою та міцного здоров’я.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook