Новини
Інфраструктура

Новий спрощений графік відключень електроенергії розробили для Хмельниччини

Як завжди в останній день поточного тижня у “Хмельницькобленерго” оприлюднили новий графік відключень на наступний тиждень. Наразі дефіцит електроенергії відсутній, ліміти для області не доводилися протягом всього тижня. Проте ситуація може змінитися в будь-який момент.

Як складатиметься ситуація з електропостачанням наступного тижня, спрогнозувати наразі не може ніхто. Попри це, у “Хмельницькобленерго” розробили новий графік погодинних відключень. За інформацією товариства він є спрощеним та передбачає відключення за однією основною та однією додатковою чергою.

Також в енергетиків нагадали, що застосовуватися графік буде лише у випадку доведення ліміту енергоспоживання для Хмельницької області.

За інформацією Укренерго, сьогодні, 19 лютого, рівень споживання електроенергії в Україні був найнижчим за весь тиждень, що є характерним для ранку неділі.

Зростання споживання прогнозується ввечері та завтра на ранок. Зараз для енергосистеми є надзвичайно важливим уникати як пікових навантажень, так і провалів у споживанні, – йдеться у повідомленні.

Тому споживачів просять рівномірно планувати користування енергоємними приладами впродовж доби.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook