Новини
Бізнес

У Хмельницькому аграріїв навчатимуть бути успішними

Перша “Школа успішного аграрія” стартувала у Хмельницькому сьогодні, 21 лютого. Заявки на безоплатний інтенсив подали понад пів сотні учасників. Третина з них приїхала у Хмельницький з тимчасово окупованих територій. Впродовж двох днів у “Школі успішного аграрія” навчатимуть як розпочати власний бізнес в сільському господарстві: від ідеї до особливостей продажу крафтової продукції.

«Школу успішного аграрія» у Хмельницькому організувало управління економіки. Під час першого дня навчання її учасники ділилися своїм досвідом та розповідали, чому вирішили «підвищувати свою кваліфікацію».

Ми отримали 50 заявок. Більшість – це жінки, як не дивно. 26% серед заявок – від внутрішньо переміщених осіб, які оселилися у сільській місцевості і прагнуть розвивати бізнес саме на цій землі. Тому вони сьогодні тут, – розповіла в.о. начальника управління економіки Наталія Сахарова.

Від ідеї до бізнесу та особливостей продажу крафтової продукції проводять навчання досвідчені експерти з Києва та Кам’янця-Подільського.

Кожна ідея, особливо крафтова, є унікальною та потребує унікального підходу. Як продавати, як знайомитися з клієнтами, в якому сегменті працювати? Я не агроном, я не можу їх навчити вирощувати, але я можу їх навчити краще почуватися на ринку, – прокоментувала директорка Благодійного фонду «Сильні та вільні», спікерка «Школи успішного аграрія» Тетяна Смірнова.

Два роки тому Хмельницький, за результатами опитування бізнесу, був визнаний найбільш конкурентоспроможним містом України. Цього року у громаді запровадили унікальну програму підтримки підприємців у сільському господарстві.

Усі учасники «Школи успішного аграрія» отримають кваліфіковані поради експертів та сертифікати про її завершення.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook