Новини
Культура

Допрем’єрний показ фільму “Мирний 21” відбувся у Хмельницькому

Допрем’єрна презентація фільму за участі творчої групи відбулася напередодні в обласному центрі. У заході взяли участь режисер Ахтем Сеітаблаєв та актор Олексій Тритенко.

«Мирний-21» — це фільм-присвята прикордонникам, які першими дають відсіч ворогу, а також усім захисникам та захисницям. В основі сюжету стрічки — реальні події 2014 року, початок вторгнення окупаційних військ росії на Луганщині. У фільмі розповідається про спротив луганських прикордонників сепаратистам у 2014 році. Тоді російські спецслужби та агенти намагалися схилити бійців луганського прикордонного загону перейти на бік ворога, але наші військові дали бій загарбникам, які переважали українців за кількістю не тільки особового складу, а й військової техніки.

Це вже другий фільм режисера Ахтема Сеітаблаєва, який оповідає героїчні історії українських воїнів, і друга масштабна колаборація з «Повернись живим». 2017-го під час прокату стрічки «Кіборги» 5 гривень від кожного квитка перерахували на допомогу родинам загиблих захисників Донецького аеропорту.

Прототипом одного з героїв кіно є нинішній голова Державної прикордонної служби України, генерал-майор Сергій Дейнеко, який керував тоді прикордонним загоном в тому регіоні, пише Суспільне.

“Це найкращі в світі люди і за кожного з них я життя готовий віддати”, — так пригадує своїх побратимів голова прикордонної служби, з якими разом чинили опір луганським терористам.

Прем’єра фільму “Мирний 21” відбудеться сьогодні, 22 лютого.

10 гривень з кожного придбаного на фільм квитка спрямують на проєкт «Довгі РУКи ТрО» – на придбання розвідувально-ударного комплексу зі 120-мм мінометами для 111-ої окремої бригади територіальної оборони Луганської області.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook