Новини
Інфраструктура

Хмельницький отримає кошти на придбання нового комунального транспорту

Фінансування проєкту модернізації мережі громадського транспорту Хмельницького затвердив Комітет Європейського банку реконструкції та розвитку. Завдяки отриманим коштам вдасться не лише придбати новий транспорт, а й модернізувати тролейбусне депо та облаштувати нову автоматичну мийку для нього.

На це рішення ЄБРР у Хмельницькому чекали досить довго. Проте склавши руки в очікуванні не сиділи, а продовжували відновлювати тролейбуси, які вже, здавалося б, відслужили своє та більше не здатні возити пасажирів. Один такий оновлений тролейбус, який за 33 роки експлуатації проїхав понад півтора мільйона кілометрів, показали днями комунальники.

Як повідомив у соцмережах Хмельницький міський голова, за кредитні кошти – 10,6 мільйона євро – планують закупити для міста 45 низькопологових тролейбусів.

Крім того, отримає місто і грантові кошти – 4,45 мільйона євро. Ця фінансова допомога є безповоротною. Їх також планують витрати на купівлю нового транспорту, написав міський голова.

Загалом, якщо перевести євро у національну валюту, то йдеться про 180 мільйонів гривень.

Грантову та кредитну угоду влада міста планує підписати у квітні. Далі будуть тендерні процедури та виробничий цикл техніки. Першу партію тролейбусів очікують отримати у Хмельницькому на початку 2024 року.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook