Новини
Суспільство

Три родини погорільців на Кам’янеччині отримали допомогу на відновлення майна

Минулий рік на Хмельниччині виявився «найгарячішим» за кількістю пожеж. 2023 також вже встиг наробити лиха. Чимало обійсть і будинків сімей постраждали від вогню внаслідок замикання електромережі чи з інших причин. Таке лихо застало три сім’ї з Дунаєвеччини. Здавалося, на відновлення знищеного вогнем знадобиться не один рік…

Коли допомоги чекати нізвідки, а фінансове становище скрутне – залишається сподіватися лише на диво. Сім’я пенсіонерів із села Міцівці досі оговтується від тієї зловісної ночі, коли на їхньому обійсті спалахнув вогонь.

24 січня о 4 ранку Володимир Рогожа прокинувся від звуків страшного тріску. Вибігши на вулицю, чоловік побачив, що складське приміщення у 60 квадратів охоплене вогнем.

Люди почали збігатися, приїхала пожежна служба, почали гасити, – розповідає подробиці пожежі чоловік.

На той момент живності у будівлі не було – розвести невелику господарку планували навесні. Навіть кота, який завжди спав на горищі, саме тієї ночі забрали до будинку. Але полум’я знищило приладдя та перекриття.

За словами господарів, аби відремонтувати дах, за приблизними підрахунками завданих збитків знадобиться щонайменше 50 тисяч гривень. А оскільки єдиний дохід сім’ї – невелика пенсія, така сума здається захмарною та непідйомною.

У схожій ситуації опинилися і дві інші сім’ї. Одна – сусіди родини з Міцівців, інша мешкає за декілька кілометрів – у селі Панасівка. Одного дня ці люди залишилися без даху над головою – вогонь знищив їхні оселі.

Про біду одразу ж заговорили у краї. Оперативно на допомогу прийшли добрі люди. На обійстях сімей за сприяння депутатки Хмельницької обласної ради за декілька днів з’явилися необхідні будівельні матеріали: шифер, цемент, гіпсокартон, кабель тощо.

Наразі Володимир Рогожа оптимістично будує плани, адже відновити втрачене вдасться значно швидше.

Детальніше – у сюжеті каналу Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook