Новини
Суспільство

Загиблого хмельничанина з позивним “Тунгус” вшанували у Луганській ОВА

Луганська ОВА спільно із платформою пам’яті Меморіал героїв вшановує оборонців Луганщини, які загинули у бою. Серед оборонців Луганщини – хмельничанин Євгеній Ролдугін, 27-річний бойовий медик, з позивним “Тунгус”, який загинув 11 вересня 2022 року поблизу селища Білогорівка на Луганщині. Він намагався врятувати пораненого побратима. У Євгенія залишилися батьки, бабуся і кохана дівчина.

Євгеній Ролдугін народився у Хмельницькому. Навчався на географічному факультеті Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Був кандидатом у майстри спорту з панкратіону, мав пурпуровий пояс із бразильського джиу-джитсу, посмертно був нагороджений чорним. Писав вірші. Написав книгу про війну «Час відважних».

Був активним учасником Революції Гідності, після якої у складі добровольчого батальйону «Свята Марія» вирушив на війну – під Маріуполь. У 2015-му приєднався до батальйону ОУН і поїхав у Піски під Донецьком.

У перервах між ротаціями хлопець встигав їздити додому та здавати сесії в університеті, адже пообіцяв мамі, що закінчить його.

Знаєте, одне – все це усвідомлювати, а інше – пробувати діяти, аби війна на Донбасі скінчилася. Так, я, мабуть, міг би виїхати з країни, як це робить дехто зі знайомих, не бачачи перспектив для себе в Україні. Можливо, якби не війна, і я б подумав про такий крок. Але коли в рідній країні триває справжня війна, то треба нам усім, по можливості, робити щось для захисту країни, – казав Тунгус у 2016 році.

Коли почалася повномасштабна війна, Тунгус у складі батальйону «Братство» брав участь в обороні Київської області. Отримав поранення на Чернігівщині. Після лікування вступив до лав ЗСУ. Служив бойовим медиком роти 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи.

Женя був і є яскравим прикладом мужності та патріотизму. Він був сильним спортсменом, талановитим письменником і поетом. А для мене – кохана людина і найкращий хлопець у Всесвіті, – розповіла дівчина загиблого Олена.

На цій війні час рахується не днями і місяцями, а втратами друзів… Євгеній Ролдугін – Тунгус. Загинув на Харківщині, рятуючи пораненого товариша. Дякую долі, що воювали з тобою пліч-о-пліч у Пісках. Пробач, що в останню хвилину не був поруч і не зміг прикрити. Спочивай з Богом… Передавай привіт небесному нашому ОУНівському братству…, – написав побратим із позивним Лиман.

Поховали воїна у рідному Хмельницькому.

24 вересня 2022 року старшому солдату Ролдугіну Євгенію Олександровичу було присвоєно звання «Почесний громадянин Хмельницької міської територіальної громади» (посмертно).

За інформацією голови Луганської ОВА Сергія Гайдая

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook