Новини
Культура

У Хмельницькому студенти-музиканти зіграють соло з камерним оркестром

Завтра, 1 березня у Хмельницькій обласній філармонії відбудеться третій концерт всеукраїнського проєкту «Заради майбутнього» від благодійного фонду «Відкрита музика міста». 

Студенти-музиканти Анастасія Яковчук (віолончель), Андрій Коляда (скрипка), Василь Бабухівський (кларнет) та Дар’я Кривушина (фортепіано) зіграють соло з камерним оркестром Хмельницької обласної філармонії, щоб зарядити вас позитивом у перший день весни. Звучатимуть твори відомих композиторів-класиків Дмитра Бортнянського, Йозефа Гайдна, Вольфганга Амадея Моцарта та Йогана Мольтера.

Мета культурної ініціативи «Заради майбутнього» — створити платформу для реалізації молодих талантів української академічної музики. У воєнний час майже 50% студентів творчих вишів сьогодні навчаються онлайн та перебувають поза межами України. Більша частина з них уже паралельно вступила до університетів Європи. 

«Попри всі виклики, які кидає війна, ми намагаємося щомісяця проводити один концерт у різних містах України. І вже думаємо про фінал — класична музика лунатиме в Києві на День Незалежності. Це наш внесок у збереження творчого потенціалу, із яким ми відбудовуємо культуру України. Тож підтримайте музикантів і отримайте неймовірне задоволення», — розповіла Марія Дідковська, засновниця благодійного фонду «Відкрита музика міста». 

Диригент Андрій Савчук, музичний керівник і співініціатор проєкту, поділився, чого очікувати від камерного вечора: «Творчості молодих виконавців, свіжої інтерпретації класичних творів та емоційного піднесення від співпраці з професійними музикантами».

Квитки можна придбати за посиланням.

Для  благодійного фонду Марії Дідковської «Відкрита музика міста» є традиційною підтримка саме класичної, академічної музики в Україні та молоді, яка її презентує. Проєкт реалізують у партнерстві з діджитал-виданням  JetSetter.ua.

Автор: Адміністратор сайту

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook