Новини
Суспільство

Хмельничанка 8 місяців вимагає від комунальників відновити ремонт у квартирі

Через неякісно зроблений ремонт даху квартиру хмельничанки Наталії Дорчинець затопило ще навесні минулого року. У владі Хмельницького в червні 2022 року обіцяли відновити зіпсований ремонт, проте виконання цієї обіцянки жінка чекає до цього часу.

Як розповідає Наталія, її квартиру на останньому поверсі п’ятиповерхівки і раніше, до ремонту, затоплювало через слухове вікно на даху.

Постійно чорне було, і грибок був. Ми його виводили, сушили, постійно двері відкривали влітку, коли сонце, – розповідає дінка.

В лютому минулого року кількарічний ремонт закінчили. А 25 квітня вночі, після сильного дощу, квартиру затопило.

Через це віконце аварійне до нас затікала вода. Цілу ніч просто на підвісну стелю текла вода. Це був другий день Паски. Ми зранку звернулися в ЖЕК №1, зараз він УМК “Центральна” називається, – розповідає про подію Наталія.

Після кількох безрезультатних звернень до комунальників жінка звернулася до Департаменту інфраструктури міста Хмельницького. Після обстеження помешкання в червні їй надали письмову відповідь, в якій зобов’язали УМК “Центральну” відшкодувати кошти та відновити ремонт.

Гроші – 844 гривні – нам повернули в рахунок квартплати. Дотепер пошкоджений ремонт ніхто нам не оновив. І ми чекали, чекали, і з жовтня ми просто перестали платити квартплату, поки не буде відновлено пошкоджений ремонт, – розповідає хмельничанка.

Через несплату квартплати з жовтня управляюча муніципальна компанія надсилає попередження про відключення електрики та водопостачання. Власниця квартири каже: консультувалася із водоканалом та обленерго і з того дізналася, що такі листи-попередження є неправомірними.

Директор муніципальної управляючої компанії “Центральна” Ігор Білокриницький журналістам каналу Суспільне Хмельницький давати коментар відмовився, проте взяв контакти та сказав, що зателефонує в інший день.

Заступниця директора Департаменту інфраструктури міста Наталя Вітковська прокоментувала: комунальники готові в будь-який час прийти і відновити ремонт.

Коли дасть доступ сьогодні мешканка до квартири. Скажу одразу, що люди, які проводять відновлювальні роботи, мають спецформу і роззуватися під дверима квартири вони не будуть, – попередила посадовиця.

Наталія Дорчинець каже: комунальники до неї не приходили. А попередження посадовиці про взуття пояснила тим, що коли до неї приходили Наталя Вітковська та Ігор Білокриницький, вона їм запропонувала перевзутися у капці або одягнути бахіли.

Вона одягнула бахіли, а Білокриницький сказав, що “у вас килимів немає, я не буду роззуватися”. Бахіли одягати він не захотів, – пояснює власниця квартири.

За словами адвоката Андрія Місяця, власниця квартири має право подати до суду.

Відео: Суспільне Хмельницький

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook