Новини
Кримінал

У Хмельницькому безробітна витратила гроші з чужої картки у кафе та магазинах

Виявивши у пакеті біля сміттєвого контейнера банківську картку, немолода безробітна хмельничанка скористалася нагодою та почала витрачати чужі гроші. Щоправда, коли її розшукали правоохоронці, всю суму вона повернула власниці картки.

Як повідомили у Хмельницькому міськрайонному суді, пакет з класним журналом, медичною книжкою та банківською карткою забула біля смітника вчителька однієї з місцевих шкіл. Отож знайти власницю загублених речей та повернути їй втрачене, можна було. Проте жінка, яка знайшла пакет, вирішила інакше та почала витрачати чужі гроші. Ймовірно, дозволеного ліміту на картці, яким можна було скористатися без пін-коду, було достатньо для того, аби задовольнити потреби безробітної.

За два дні жінка обійшла майже півтора десятка магазинів, кафе та аптек. А коли картка спорожніла, викинула її в сміття. Проте правоохоронцям таки вдалося встановити особу.

Суд, приймаючи рішення щодо покарання, врахував сімейні обставини обвинуваченої, яка має шістьох дорослих дітей та доглядає прикуту до ліжка матір, а також її щире каяття. Тим паче, що потерпіла, після того, як отримала свої гроші, а це понад 11 500 гривень, претензій до крадійки не мала.

Попри те, що крадіжка була вчинена у воєнний час, суд, призначивши хмельничанці покарання – 5 років позбавлення волі, одразу ж від його відбування звільнив, встановивши іспитовий термін на два роки.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook