Новини
Кримінал

Членів злочинної групи, які труїли жінок, засудили на Хмельниччині

Мешканка Миколаївщини та двоє її спільників переміщувалися між областями України та скрізь реалізовували одну схему з обкрадання жінок. Внаслідок їхніх злочинних дій у Хмельницькому одна жінка померла, іншу – ледве врятували. За низку скоєних злочинів трійця постала перед судом та отримала чималі терміни ув’язнення.

Спочатку спільників було двоє – 28-річна жінка та її товариш з Луганщини. Їхніми першими жертвами стали троє мешканок Донеччини. Жінкам підсипали отруту в шаурму, а після цього обікрали, забравши гроші та ювелірні прикраси. Потерпілі провели кілька днів у реанімації, але вижили.

Згодом до зловмисників приєднався третій – мешканець Запоріжжя, який став на хибний шлях через скрутне матеріальне становище. На відміну від свого спільника, який вже мав проблеми з законом, цей чоловік раніше до кримінальної відповідальності не притягувався.

На орендованих автомобілях спільники їздили країною та шукали своїх жертв у місцях відпочинку – на курортах, базах відпочинку та у розважальних закладах. Чоловіки зав’язували знайомства з жінками, входили до них у довіру і, скориставшись моментом, підсипали в їжу або напої отруту. Після того, як жертви втрачали свідомість, грабували їх. Процес контролювала їхня спільниця.

Схема дала збій у Хмельницькому. Додаючи небезпечний препарат у каву новим знайомим, зловмисники не розрахували дозу. 29-річна хмельничанка в результаті померла на вулиці, її 37-річну подругу лікарям вдалося врятувати. як показала експертиза, смерть спричинило отруєння препаратом “азалептин”.

Аби зібрати докази злочину, оперативника та слідчі з різних регіонів України працювали майже пів року. Зрештою вони таки вийшли на слід підозрюваних.

Суд визнав членів організованої групи винними у розбійному нападі, умисному вбивстві та замаху на умисне вбивство. Жінку та одного з її поплічників засудили до 14 років ув’язнення. Іншого члена злочинної групи – до 10,5 років. Усіх – з конфіскацією майна, повідомили у поліції Хмельницької області.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook