Новини
Суспільство

Пенсіонерам Хмельниччини автоматично перерахують пенсії

У березні пенсійні виплати в Україні зростуть на 20 відсотків. На Хмельниччині наразі проживає 386 тисяч отримувачів пенсій. Щорічна індексація торкнеться 90 відсотків з них. Все залежатиме від категорії.

Проведення індексації страхових виплат, підвищення мінімальних розмірів пенсій по інвалідності колишнім військовослужбовцям та особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи і також встановлення додаткових гарантій мінімальних виплат для вікових категорій громадян, – пояснює заступниця начальника ГУ ПФУ у Хмельницькій області Юлія Ковальчук.

Особи, які підпадають під ці категорії, однак отримують максимально встановлені законом пенсії, права на таку виплату не матимуть. Всі інші виплати підпадуть під перерахунок. Щоправда, сума буде різною.

Розмір підвищення в кожного пенсіонера індивідуальний. Це залежить від того розміру пенсії, яку він отримує, від заробітку. Розмір підвищення не може бути менший, ніж 100 гривень, і не більше, ніж півтори тисячі гривень, – коментує Юлія Ковальчук.

Індексація пенсійних виплат відбуватиметься автоматично, тобто для перерахунку отримувачам нікуди звертатися не потрібно. А суму підвищення пенсіонери дізнаються, отримавши проіндексовану пенсію.

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook