Новини
Інфраструктура

У парку Чекмана в Хмельницькому розпочали ремонтні роботи

У Парку культури і відпочинку імені Михайла Чекмана, що в обласному центрі, взялися за ремонт алеї, яка веде від центрального входу до зоокуточка. У міській раді кажуть, її не оновлювали близько 40 років. Через багаторічну експлуатацію покриття суттєво зносилося.

Протяжність ділянки, яку збираються оновити, майже 100 метрів, площа понад тисячу квадратів. Наразі робітники вже демонтували верхній шар асфальту й встановлюють бортовий камінь.

Комунальники розповідають, що на доріжці з метою економії залишають стару основу, оскільки вона в хорошому стані та не особливо зруйнована. Замінять тільки покриття.

Хмельничани на ремонт реагують неоднозначно. Частина ставиться до цього позитивно, констатуючи, що доріжка давно потребує оновлення, місцями просіла та з виямками, а це найбільше заважає дітям кататись тут на роликах чи скейтбордах:

Дуже мене тішить, що тут і бордюри змінили, і плитку кладуть. Бо як на самокатах їдемо, то це дуже відчувається.

Дуже буде гарно і буде добре ходити. Асфальт був корявий.

Ремонт потрібен. Якщо хороший, то хай буде.

Однак не всі мешканці вітають таку ініціативу. В соцмережах новина здобула шквал критики від містян, які вважають, що такі дії не на часі:

Я реально щось не розумію? В країні йде війна. Який до біса ремонт парку? По іншому ніяк не модна було ” відмити” гроші,!!!?

Як вчасно… Дійсно, більш проблем у місті нема. Тільки плиткою укладати, так? А хто плитку постачати буде? Прізвище є? Гадаю, не проста людина ох біда, біда, в головах наших можновладців.

В нас одне «на часі» як не, тролейбуси то ремонти доріг. Трендець а людям в яких вікна повибивало ударною хвилею- в комунальників скла немає, лише плівка!!

Звісно, що є що покращувати. Але ж це питання впирається в кошти. А в сьогоднішній ситуації багато хто скаже: навіщо цим займатися.

Міська влада пояснює, що кошти на ремонт із скарбниці громади не виділяли. Витрати покриє комунальне підприємство “Парки і сквери міста Хмельницького”.

Ще минулого року комунальне підприємство здійснило закупівлю бруківки. Запропонували замінити покриття на центральній доріжці. Вона суттєво пошкоджена. Не ремонтувалася, мабуть, років 30-40. Все робиться виключно за пайові кошти підприємства, ті кошти, які вони збирають з МАФів, атракцій, в тому числі – з атракціону “Колесо огляду”, – пояснює директор департаменту інфраструктури міста Василь Новачок.

Ходити відремонтованою доріжкою хмельничани зможуть уже за два тижні.

Фото: ХМР

Детальніше дивіться у сюжеті МТРК “Місто”

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook