Новини
Кримінал

За користування чужою банківською карткою засудили хмельничанку

П’ять років судимості отримала пенсіонерка з Хмельницького, яка користувалась випадково знайденою в смітнику банківською карткою.

Виявивши на карті кошти, жінка протягом кількох тижнів користувалась ними в магазинах, кафе та аптеках міста за допомогою терміналів. Вона робила це допоки гроші не закінчились, після чого викинула карту.

До прикладу, 20 вересня минулого року щаслива володарка чужої картки за пів дня обійшла щонайменше десяток магазинів та кафе: «СЛАВІЯ», «ЮВІС», «Продукти», «КОФІЕНДКЕНДІБАР», «М’ЯСНА ЛАВКА», «НАШЕ ПИВО», «ПОВНА ТОРБА», «БІЛОЗГАР», «ВАЦАК», «КАВУЛЯ».

Після того, як до обвинуваченої прийшли працівники поліції, вона зізналась у вчиненому та добровільно віддала потерпілій, якою виявилась місцева вчителька, всю витрачену суму в розмірі понад 11500 тисяч гривень.  

Суд врахував суспільну небезпеку вчиненого кримінального правопорушення та особу винної. Вона виявилася  багатодітною матір’ю. Крім того, пенсіонерка доглядає прикуту до ліжка матір похилого віку.

Хмельницький міськрайонний суд визнав хмельничанку винною та призначив їй покарання у виді 5 років позбавлення волі. Водночас врахувавши каяття та добровільне відшкодування завданої шкоди обвинуваченою, її було звільнено від відбування основного покарання з випробуванням та встановлено іспитовий строк на 2 роки.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook