Новини
Суспільство

У Хмельницькому помер колишній перший проректор ХНУ

Сергію Костогризу було 82 роки. Про смерть українського науковця, який понад пів століття пропрацював у Хмельницькому національному університеті, повідомила його донька.

Костогриз Сергій Григорович народився 30 січня 1941 р. в селі Вовчок Бершадського району Вінницької області. Закінчив у 1958 році із золотою медаллю Ольгопільську середню школу, вступив до Львівського лісотехнічного інституту, який закінчив з відзнакою у 1963 році. Після закінчення аспірантури при кафедрі транспорту лісу та тягових машин Львівського лісотехнічного інституту, був направлений Міністерством вищої та середньої спеціальної освіти УРСР у Хмельницький технологічний інститут побутового обслуговування для роботи на посаді асистента. Працю на цій посаді розпочав на кафедрі опору матеріалів і деталей машин. Наприкінці 1969 року захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата наук, а в 1995 році – доктора наук. Працюючи в університеті, займав науково-педагогічні посади асистента, старшого викладача, доцента, професора. З 1975 року – декан механічного факультету, у 1982-2002 роках – проректор з навчальної роботи. У 2002-2013 роках обіймав посаду першого проректора Хмельницького національного університету, з 2013 року – професор кафедри машинознавства, – зазначено у біографічній довідці на сайті ХНУ.

Серце Сергій Костогриза зупинилося сьогодні, 6 березня 2023 року.

Сьогодні закінчив свій шлях на землі Сергій Григорович Костогриз, мій батько, а також чоловік, дідусь, доктор технічних наук, професор, заслужений діяч освіти України, і просто Людина. Батько народився 25 (30) січня 1941 року. Йому було 82 роки. Прощання відбудеться завтра, 7 березня, о 10.00 за адресою вул. Святослава Хороброго (колишня Толстого), 5. Поховання на цвинтарі мікрорайон Ружична, – написала донька Анна Ткачук.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook