Новини
Культура

Хмельницький долучився до всеукраїнської акції супротиву окупації (ФОТО)

“Єдине Серце України” – флешмоб, ініційований рухом громадянського спротиву “Жовта стрічка”, поєднав десять українських міст. За задумом авторів мистецької акції, флешмоб в один день сполучив у супротиві окупації міста на тимчасово окупованих й підконтрольних Україні територіях.

Флешмоб присвячено річниці початку опору окупації українських міст й націлено на підтримку мешканців окупованих територій.

Для підтримки людей, які чинять супротив в окупованих містах, українців закликають викласти у соціальних мережах світлину з половиною серця на фоні свого міста з хештегом #ЄдинеСерцеУкраїни та тегом @yellowribbonua, а українці в окупованих містах зроблять фото з другою половиною. Далі фото поєднають у колаж, щоб символічно об’єднати серця по всій території України, – розповіли деталі акції організатори.

Ініціатори проекту наголошують, що супротив загарбникам триває з 2014 року по сьогодні. І якщо десятки українців раніше мали змогу виходити на мітинги у Херсоні, Бердянську, Енергодарі, Мелітополі, Нові Каховці, то сьогодні цей рух продовжується в підпіллі. Так, учасники руху «Жовта стрічка» створюють проукраїнські плакати, графіті, як символ опору окупації росії, нагадуючи тим самим щодня, що Україна – єдина.

До участі у флешмобі долучились митці, які у п’яти містах – Вінниці, Дніпрі, Львові, Києві та Хмельницькому – створювали половинки сердець обраного містом кольору на стінах.

Хмельницький обрав для себе бузкову половинку серця, яку на стіні Молодіжного центру, що на вулиці Кам’янецькій, 63, втілив хмельницький художник Андрій Каптар.

Брати участь у такому флешмобі – дійсно честь. Адже той героїчний супротив, який по сьогодні відбувається на тимчасово окупованих територіях, – героїзм справжніх синів і дочок України, які у боротьбі утримують її національну цілісність. Тож найменше, що сьогодні можемо зробити тут, – це підтримати, кожен своїм внеском. Мій – мистецький, – прокоментував художник.   

Вінниця і Сімферополь, Львів і Бердянськ, а від учора – Хмельницький і Луганськ вже поєднали свої серця.

Хмельничан запрошують долучитись до акції та наситити простір соціальних мереж підтримкою своїми серцями єдиної, неподільної, незалежної України.

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook