Новини
Здоров’я

Захворювання на кір та скарлатину зафіксували на Хмельниччині

Грип, ГРВІ та COVID-19 – основні інфекційні захворювання, з якими звертаються до лікарень пацієнти на Хмельниччині. Найскладнішою досі є ситуація з коронавірусом. Разом з тим, вперше за тривалий час в області зафіксували випадки таких хвороб, як скарлатина та кір.

Протягом попередніх двох тижнів ситуація ускладнилася. Збільшилася кількість випадків захворювання на ковід удвічі. Хворіють як дорослі, так і діти, – розповідає завідуюча інфекційним відділенням №4 КП “Хмельницька інфекційна лікарня” Ольга Дурдас.

Як повідомили у Хмельницькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб, протягом минулого тижня ковід підтвердили у 151 пацієнта, що на 14 більше, ніж тижнем раніше. Одужали 698 осіб, померли через ускладнення 4 осіб.

Якщо ж говорити про інші інфекційні захворювання, ніяких загострень не спостерігається. Навіть, за словами лікарів, відбувається спад захворюваності на інші інфекційні хвороби. Разом з тим, у двох пацієнтів діагностували кір, чого не фіксували вже протягом тривалого часу.

Минулого тижня у нас були випадки кору, вітряної віспи, скарлатини, грипу, ГРВІ та пневмонії, – прокоментувала лікарка.

Аби зменшити ризик інфікування насамперед потрібно вакцинуватися. Виробити бар’єр проти деяких недуг можуть і певні профілактичні заходи.

Це загартовування, вітамінна терапія, збалансоване харчування, фізичні навантаження, – пояснила Ольга Дурдас.

Але в будь-якому випадку, за перших ознак хвороби потрібно звертатися до лікаря. Це допоможе уникнути ускладнень та скоротить час лікування, йдеться в сюжеті каналу Перший Подільський.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook