Новини
Офіційно

Від початку року на Хмельниччині працевлаштували майже 900 осіб

За два місяці 2023 року послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 8,8 тисячі громадян. Кваліфікованих працівників в області потребували понад 940 роботодавців. Понад чверть вакансій було укомплектовано.

Як і раніше, більшість (понад 60 відсотків) наявних вакансій у службі зайнятості припадають на робітничі професії.

Залишаються популярними професії швачок, водіїв, продавців-консультантів, трактористів-машиністів, кухарів, бухгалтерів, економістів, медиків, – коментує директор Хмельницького обласного центру зайнятості Сергій Черешня.

За інформацією Хмельницької обласної служби зайнятості за 2 місяці 2023 року було працевлаштовано 880 осіб; взяли участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру 70 осіб; професійне навчання пройшли 212 осіб.

Дві особи отримали позитивне рішення щодо надання мікрогранту. Підприємницьку діяльність вони проводитимуть у Хмельницькій області.

Загалом, за даними обласної служби зайнятості, на 1 березня зареєстровано 4,3 тисячі безробітних, з них 466 – внутрішньо переміщені особи.

Переважна більшість безробітних – жінки (71,5%). Майже половина безробітних (48,9%) – селяни. Майже чверть безробітних (22,5%) – особи віком до 35 років. На одну вакансію в середньому претендували 3 особи.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook