Новини
Кримінал

Мешканця Хмельниччини викрили на створенні “вірусу” для викрадання даних

Маскуючи шкідливе програмне забезпечення під виглядом додатків до комп’ютерних ігор, 25-річний правопорушник отримав доступ до понад 10 тисяч комп’ютерів. Використовував доступ для здійснення незаконних операцій, зокрема, з виведення електронних коштів. За скоєне “хакеру” загрожує чималий строк за ґратами.

Як повідомили у поліції Хмельницької області, встановлене на комп’ютер вірусне програмне забезпечення давало можливість його розробнику виконувати операції з файлами, програмами, робити скриншоти з віддаленого екрана, перехоплювати звук з мікрофона і відео з вбудованих або зовнішніх камер.

Зібрані дані зловмисник опрацьовував, аби надалі викрадати особисті дані або виводити на свої рахунки електронні кошти, що зберігалися у зламаних акаунтах.

Під час обшуку у помешканні фігуранта справи кіберполіцейські встановили, що таким чином він в режимі реального часу контролював майже шість сотень заражених комп’ютерів.

За скоєне правопорушення розробник “вірусного” програмного забезпечення молодик може сісти за ґрати на строк від 10 до 15 років. Слідчі дії тривають.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook