Новини
Інфраструктура

З 19 березня у Хмельницькому зупинятимуть котельні в денний час

Про зміни в роботі котелень обласного центру у зв’язку із наближенням закінчення опалювального сезону та ймовірним підвищенням температури повітря розповіли представники міської влади.

Опалювальний сезон у Хмельницькому незабаром фінішує. З 19 березня у разі суттєвого підвищення температури повітря подачу тепла зменшать.

У випадку підвищення температури ми будемо зупиняти котельні на день. Натомість будемо давати тепло вночі, щоб і людям було комфортно, і щоб таким чином заощаджувати кошти людей і підприємства, – розповідає міський голова Олександр Симчишин.

Також чиновники розповіли про нову когенераційну установку, яку днями встановили та ввели в експлуатацію в котельні МКП «Хмельницьктеплокомуненерго». Це вже чотирнадцята така установка в місті. Першу ввели в дію двадцять років тому.

Вартість когенераційної установки – 11,5 млн грн. Потужність – 500 кВт. Працюючи на базі газового двигуна-генератора, вона вироблятиме енергію для подачі тепла у школи, дитсадки і половину житлових будинків Південно-Західного мікрорайону. Зокрема, у разі тривалих відключень світла внаслідок кризових та аварійних ситуацій ця котельня буде забезпечена в автономному режимі.

Наразі у Південно-Західному мікрорайоні діють дві потужних котельні: на вулицях Молодіжній і Тернопільській. На останній процес модернізації триває. Цьогоріч також планують модернізувати три установки, котрі працюють найдовше: в котельнях на вулицях Майборського, Бандери та Шухевича.

Детальніше дивіться в сюжеті МТРК “Місто”

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook