Новини
Суспільство

Перші тривожні кнопки для виклику поліції встановили на Хмельниччині

Перші три тривожні кнопки для виклику оперативних груп поліції охорони встановили у Хмельницькому. В області таких уже десять.

Про це повідомляє Суспільне за словами фахівчині з комунікацій управління поліції охорони в області Юлії Мельник.

Після натиску на тривожну кнопку сигнал надходить до операторів управління, які, в свою чергу, направляють його на спрацювання в найближчі групи реагування. Операційний зал пункту централізованого спостереження працює цілодобово.

Зі слів заступника начальника управління Анатолія Гонгала, кнопки термінового виклику обладнані інформаційно-світловим покажчиком та завжди у відкритому доступі. Коли немає електрики, прилади працюють цілодобово на акумуляторах.

На сьогодні викликати поліцію в місті Хмельницький можна буквально за секунди. Якщо ви, не дай Боже, стали учасником або свідком якоїсь неправомірної дії, або, наприклад, у вас вкрали мобільний телефон і ви не можете викликати поліцію, ви можете скористатися кнопкою термінового виклику поліції, — розповіла фахівчиня з комунікацій управління поліції охорони в Хмельницькій області Юлія Мельник.

Анатолій Гонгало каже, що поліція приїздить оперативно та має в своєму арсеналі вогнепальну табельну зброю, в тому числі й автоматичну.

Тривожні кнопки встановлюють як в безлюдних, так і публічних місцях, говорить Юлія Мельник: Ми аналізуємо місцевість і думаємо, де доцільніше їх встановлювати. Ми хочемо поінформувати населення, щоб вони не боялися натискати на кнопку, якщо це необхідно. Звичайно, всі кнопки перебувають під відеоспостереженням і просто так натискати на них не варто. Тому що за це буде адміністративне покарання.

Наразі в Хмельницькому тривожні кнопки встановлені за адресами:

  • вулиця Сіцінського, 29, аптека;
  • вулиця Прибузька, 14/1, “Ексімбанк”,
  • вулиця Чорновола, 41/2, магазин “Принцип”.

Знайти розташування кнопок можна на сайті.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook