Новини
Суспільство

Хмельницькі нацгвардійці відзначили 30-річний ювілей (ВІДЕО)

Охорона громадського порядку, захист життя кожного мешканця та відстоювання цілісності України. Хмельницькі нацгвардійці відзначили ювілей. 30 років тому у Хмельницькому створили військову частину Національної гвардії України.

Гвардійці щодня захищають цілісність держави та бережуть громадський порядок, конвоюють засуджених, охороняють підсудних під час судових процесів та важливі державні об’єкти. І під час російсько-української війни тримають оборону проти ворога.

Національна гвардія України насамперед зараз є одним із основних бойових підрозділів Сил оборони. 30 років – це дуже визначна дата, і структурно вона змінилась на краще, починаючи від організаційно-штатної структури. Якщо раніше оперативних підрозділів не було, то зараз це основна маса підрозділів, – зауважив командир військової частини Нацгвардії України Володимир Черноусов.

Вручити винагороди мужнім захисникам завітали представники духовенства, військовослужбовці, керівники міста й області. Згадували також і про полеглих Героїв. 16 гвардійців військової частини загинули від початку війни.

Девізом Національної гвардії є слова: честь, мужність, закон. Переконаний, що кожен із вас максимально слідує цим словам, тримає їх в серці. І переконаний, що кожен під час своєї служби і надалі буде тримати вірність кожному слову, – звернувся до гвардійців виконувач обов’язків голови Хмельницької ОВА Сергій Тюрін.

Нагадаємо, що зараз триває набір до “Гвардії наступу”, і з військової частини дуже велика кількість особового складу виявила бажання їхати саме в оперативні бригади, які знаходяться на теренах держави.

Детальніше у сюжеті Першого Подільського

Фото: Військова частина 3053 Національної гвардії України

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook