Новини
Інфраструктура

Опалювальний сезон у Хмельницькому призупинили на кілька днів

За прогнозами синоптиків, до кінця цього тижня погода сприятиме тому, аби зокрема, мешканці Хмельницького могли обійтися без гарячих батарей у квартирах. Проте вже на початку наступного тижня холоди повернуться, а з ними – і опалювальний сезон в обласному центрі.

Про рішення тимчасово, на п’ять днів, з 23 по 27 березня, відключити міські котельні та не подавати тепло у помешкання хмельничан, а також у заклади освіти та медицини, повідомили у владі. Причиною назвали підвищення середньодобової температури повітря вище 8 градусів.

Проте з вівторка, 28 березня, нічна температура може опуститися до нуля, а 29 березня взагалі обіцяють нічні заморозки. Тож опалення у Хмельницькому знову мають включити.

Про те, що опалювальний сезон в Україні цього року може завершуватися раніше, ніж у довоєнний час, повідомляв голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКГ Андрій Герус. Рішення приймає влада на місцях. І першим містом, в якому від учора, 22 березня, вже почали відключати опалення, стало Дніпро. Причиною назвали дозволений температурний режим, а також чималу заборгованість споживачів за отримані послуги.

Закликали до економії та завершення опалювального сезону за першої можливості також у Нафтогазі ще на початку березня:

Не дивлячись на те, що на цей час Україна забезпечена достатньою кількістю природного газу, опалювальний сезон все-таки хотілося б закінчити якомога раніше.

Нагадаємо, частина Хмельницького наразі без електропостачання через планові роботи.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook