Новини
Суспільство

Багатодітним сім’ям переселенців на Хмельниччині передали генератори

Багатодітним сім’ям, які були змушені покинути власні домівки на сході країни та знайшли прихисток на Хмельниччині, вручили генератори, продуктові набори, засоби гігієни та іграшки. У рамках проєкту «Велика родина» допомогу отримали 15 сімей.

Родина Шевченко – одна з тих, хто отримав допомогу за програмою, що реалізується за підтримки міжнародних інституцій та донорів. Під опікою Наталі та її чоловіка – десятеро дітей. У Слов’янську, завдяки небайдужим людям, сім’я жила у великому будинку. Проте війна змусила покинути рідне місто. У квітні минулого року родина Шевченко зупинилася на Ярмолинеччині.

Перший час на Хмельниччині родина проживала у костелі. Потім благодійники допомогли із будинком. Нині Наталія стала учасницею проєкту “Велика родина”, ініційованого обласною адміністрацією. Програма спрямована на всебічну підтримку внутрішньо переміщених осіб.

Понад 600 схожих сімей перебралися на Хмельниччину, розповів заступник голови ОВА Володимир Юр’єв. Завдяки підтримці влади, ці люди залишилися у нашому регіоні на постійне місце проживання.

Посадовці кажуть: допомогу отримують усі багатодітні родини, які залишилися у регіоні. Загалом за період війни на Хмельниччині зупинилося майже 400 тисяч внутрішньо переміщених осіб. 90 тисяч досі проживають в області.

Детальніше – у сюжеті каналу Перший Подільський

Нагадаємо, 25 генераторів для “Пунктів незламності” отримали громади на Хмельниччині

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook