Новини
Кримінал

Поштарку з Хмельниччини підозрюють у привласненні грошей селян

Користуючись службовим становищем, працівниця пошти отримані для оплати комунальних послуг кошти не передавала за призначенням, а клала собі в кишеню. Таким чином близько чотирьох десятків селян замість оплачених рахунків отримали борги, а поштарка – підозру у привласненні та розтраті майна.

Проблеми з оплатою комунальних послуг виявили мешканці одного з сіл Миролюбненської тергромади. Чемно сплачуючи рахунки, люди зрештою виявили, що у них накопичилися чималі борги. З’ясувалося це після того, як поштове відділення у селі закрили.

Розібратися в ситуації селяни попросили старосту, а та, своєю чергою звернулася до правоохоронців. Виявилося, що махінації з грошима, отриманими від селян, провертала працівниця пошти. Замість відправляти кошти за призначенням, вона їх привласнювала, а повідомлення про заборгованість, які приходили на адресу споживачів, приховувала.

Всього від дій поштарки постраждало близько 40 мешканців села, здебільшого – пенсіонери. Працівницю пошти підозрюють у привласненні майже 55 тисяч гривень. Їй оголосили підозру.

Санкція частини 2 статті 191 Кримінального кодексу України “привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років”.

За інформацією поліції Хмельницької області

Читайте також: Працівника пошти, який привласнив кількасот тисяч гривень, судитимуть у Хмельницькому

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook