Новини
Дозвілля

Напередодні Великодня у хмельницькому музеї організовують тематичні майстер-класи (ФОТО)

Серію майстер-класів, присвячених тематиці Великодня, проведуть у Хмельницькому обласному художньому музеї в межах реабілітаційно-просвітницької платформи «ХОХМ Арт-ХАБ».

Загалом тематика творчих занять у музеї розрахована на мистецьке ознайомлення з релігійними святами квітня: Песахом та Великоднем.

Так, майстер-клас присвячений Песаху з юними підопічними Хмельницького благодійного фонду «Хесед Бешт» провели напередодні.

Саме свято за юдейським календарем заступить 14 нісана або 5 квітня і буде тривати вісім днів. Щороку саме Песах символізує звільнення юдеїв від єгипетського рабства і є одним з трьох основних паломницьких свят, символом шани до відвойованої свободи й перемоги весни.

Для дітей організували майстерку з розпису на склі. За допомогою акрилових контурів й фарб діти створювали традиційний близькосхідний оберіг «Хамса» або «Рука Міріам». За традиційною розповіддю «Агадою», яка розкриває події Песаха, Міріам була сестрою Мойсея, яка врятувала його від фараона, щоб він потім звільнив весь єврейський народ від рабства.

Наступний майстер-клас, присвячений традиції святкового оздоблення великодніх кошиків, у музеї проведуть у п’ятницю, 31 березня, початок – о 14:00. Малечі віком від 6 до 9 років майстриня Ольга Несмеянова  пропонує створити фетрових пташок, які посядуть чільне місце у підготовці до майбутнього святкування.

У вівторок, 4 квітня, о 15:30 на авторський великодній майстер-клас запрошує художниця Ірина Заспа. Тему й наповнення майстерні пані Ірина поки що тримає в секреті, тому слідкуйте за оголошеннями.

Традиційну майстерку з писанки у музеї наступного тижня проведуть етнографині гурту «Ладовиці». Восковий розпис писачками відбудеться вже у п’ятницю, 7 квітня, о 13:00. 

Охочі ознайомитися з традиціями святкування Великодня в англомовних країнах також можуть завітати на тематичний лекторій-практикум 11 квітня о 15:00.

Взяти участь у майстерках можна за попередньою реєстрацією за телефоном: 096-665-43-86. Слідкуйте за оновленнями програми на сторінках у соцмережах Хмельницького обласного художнього музею та відкривайте у собі митця.

Читайте також: Авторські картини з норвезьким мохом створюють художниці з Хмельницького

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook