Новини
Суспільство

На Хмельниччині відреагували на антиукраїнські заяви скандальної кам’янчанки

Днями соцмережі сколихнули відео, на яких жителька Кам’янця-Подільського Вікторія Кохановська під стінами Києво-Печерської лаври заявила про прихильність до Української Православної Церкви московського патріархату, перешкоджала роботі журналістів-колег та навіть публічно заговорила про поділ України.

Вікторія Кохановська – добре відома особистість на Хмельниччині, адже заявляти про свої погляди вона розпочала ще далеко до повномасштабного вторгнення. Жінка була частим спікером на телеекранах, переконуючи у своїх політичних поглядах інших.

Свого часу під час виборчого процесу активістка перешкоджала діяльності виборчої комісії та роботі журналістів під час зйомок. Жінка позиціонувала себе як чесна особистість, неодноразово зачіпаючи норми законодавства та акцентуючи увагу на тому, що вона – кваліфікований юрист.

І от, в період війни Кохановську стали помічати у Києві. І не просто помічати. Там активістка на фоні Лаври уже вкотре за декілька днів потрапляє в скандали, пов’язані з Українською Православною Церквою мп.

На відео столичних телеканалів жінка заявила, що в Україні відбувається переслідування громадян – зокрема, вона потерпає від утисків через релігійні переконання. Також вона заговорила про поділ України та ліквідацію чинної влади. За її словами, Буковина скоро відійде до Румунії, Закарпаття – до Угорщини, а Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Одеса – до Польщі.

З листопада 2022 року 38-річна Вікторія Кохановська перебуває у базі “Миротворець”, де йдеться про те, що активістка підтримує “руській мір” й поширює кремлівську пропаганду, а також є організаторкою масових заходів, що висвітлюють інформацію в інтересах рпц.

Окрім того, жінка є керівником навколоцерковної структури “Сестринство”, що офіційно називають громадською організацією “Жіноча сила України”.

Міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Посітко прокоментував скандальні заяви Кохановської у своєму телеграм-каналі

В соцмережах також активно обговорюють відео активістки. Більшість громадян обур

Весна період загострень, нема чому дивуватися діагноз шиза на лице ,але її я точно недивую я давно знаю хто така Кохановська несповна розуму,а вот депутат Самсонюк що такий самий взяв помічницею таку мантилепу ,колоборантку ,і слабу на голову позор на все місто !

Хай буде соромно тим політичним представникам з якими вона співпрацювала і співпрацює зараз у Кам-Под.

Ці колоборанти вже провижаються людям. Чому ними не займуться відповідні органи.

Зауважимо, що за рішенням Міністерства культури, представники московського патріархату мали покинути територію Києво-Печерської лаври до 29 березня. Однак ті відмовляються це робити, бо на це нібито “немає жодних підстав”. 

Детальніше дивіться в сюжеті Першого Подільського

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook