Новини
Інфраструктура

На ремонти доріг у Хмельницькому виділили 90 мільйонів гривень

За виділення коштів проголосували депутати на позачерговій сесії Хмельницької міської ради. Серед найбільших об’єктів, які ремонтуватимуть — міст через залізницю на вулиці Кам’янецькій. Вартість робіт — близько 30 мільйонів гривень.

Міст, який з’єднує дві частини Хмельницького і прокладений над залізницею на вулиці Кам’янецькій, цього року планують капітально відремонтувати. Його опори зведені ще в 60-ті роки минулого століття. Через корозію вони потребують відновлення. Наразі проєкт львівських фахівців – на державній експертизі.

У кінці травня – на початку червня розпочнемо там роботи. Будемо мати суттєві незручності, оскільки ця вулиця є основною транспортною артерією в Хмельницькому, а міст буде частково перекритий. Внаслідок ремонту мосту він з трисмугового перетвориться на чотирисмуговий і буде зручніше роз’їжджатися приватному та громадському транспорту, – пояснив директор Департаменту інфраструктури міста Хмельницького Василь Новачок.

Це – один з капітальних ремонтів доріг, запланованих цього року в обласному центрі. Також комунальники завершать оновлення вулиці Федунця та провулку Шевченка. А ще розпочнуть ремонт вулиці Будівельників у мікрорайоні Гречани. Попередня вартість проєкту – близько 2,5 мільйона гривень.

Перша черга – це тротуарна доріжка, якою дуже багато користується людей з хворобами зору, які відвідують наш УТОС. Тротуар асфальтований, тротуар старий, зношений. І, звичайно, оскільки він будувався років 30-40 тому, там немає жодних тактильних плит, – прокоментував Василь Новачок.

На позачерговій сесії Хмельницької міської ради депутати проголосували за виділення коштів на ремонт доріг та житлового фонду.

З початку року 5 мільйонів гривень виділили на оновлення ліфтів. Ще стільки ж передбачили під час коригування бюджету, адже за висновками технічних експертиз частина з них відпрацювала від 5 до 25 років і потребує заміни запчастин. Це ліфти білоруського виробництва, тож наразі комунальники шукають альтернативу, зокрема, в Туреччині.

З 2016 року за програмою співфінансування у Хмельницькому відремонтували понад 100 об’єктів. Це утеплення дахів, заміна каналізацій та дверей. Цього року замінили вікна в трьох будинках мікрорайону Дубове, що постраждали від ракетних обстрілів. Наразі заявки на участь у програмі співфінансування подали мешканці понад десятка багатоповерхівок. В бюджеті на її реалізацію передбачили понад два мільйони гривень.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook