Новини
Інфраструктура

Попри збитковість у Хмельницькому курсують автобуси, що з’єднують віддалені мікрорайони

Про долю автобусних маршрутів №№ 5 та 8 розповіли у комунальному підприємстві “Електротранс”. Попри те, що маршрути є збитковими, відмовлятися від них у Хмельницькому не планують. Та закликають хмельничан активніше користуватися цим видом комунального транспорту.

Йдеться про автобусні маршрути, які з’єднують мікрорайони Озерна та Ракове і Лезневе та Південно-Західний (речовий ринок). Аби створити такі маршрути, свого часу комунальне підприємство “Електротранс” закупило за власні кошти п’ять великогабаритних автобусів “SOLARIS”, а за кошти міського бюджету 9 автобусів марки “ATAMAN”.

Курсувати автобуси почали у вересні 2022 року, проте попит на них виявився не таким великим, як очікували, розповідають в “Електротрансі”.

Зараз маршрути збиткові, оскільки на них не вистачає “платних” пасажирів.

Проте, проаналізувавши всі маршрути транспорту Хмельницького, у комунальному підприємстві дійшли до висновку, що автобуси маршрутів № 5 та № 8 – актуальні для хмельничан та гостей міста.

Ми не хочемо їх скасовувати та маємо на меті популяризувати ці маршрути, з метою додаткового залучення платного пасажира. Та сподіваємося, що з часом вони будуть прибутковими для підприємства, – йдеться у повідомленні “Електротрансу”.

Хмельничанам нагадують маршрути руху автобусів №5 та №8 і закликають користуватися ними, аби гроші на закупівлю автобусів не були витрачені даремно, а ті, хто цими маршрутами користується, мали можливість робити це й надалі.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook