Новини
Інфраструктура

Кілька рейсових автобусів на Хмельниччині через снігопади зняли з маршрутів

Масштабного скасування рейсів на Хмельницькому автовокзалі №1 не було, проте частина автобусів на маршрути таки не вийшла. Попри запевнення шляховиків, що проїзд дорогами області (принаймні державного значення) забезпечення, водії автобусів кажуть: пересуватися автошляхами непросто.

Негода майже не вплинула на ситуацію. Автобуси в основному всі відправлені в рейси. Не пішли автобуси на Ожарівку, Білогір’я, на Кам’янець старою дорогою, у Нову Ушицю, – коментує начальниця Хмельницького автовокзалу №1 Неля Соловей.

Водії кажуть: пересуватися автошляхами нині непросто.

Тяжка дорога, дуже. Зима не покидає, не хоче відступати. Ожеледиця, слизько, машини по узбіччях валяються. Навіть і таке є, – розповів водій одного з автобусів.

Рятує водія та пасажирів в таку погоду лише те, що не встиг замінити зимові шини. Тому й може їхати за маршрутом більш-менш безпечно.

Інший водій, автобус якого рухається за міжнародним маршрутом, розповідає:

Побачив автобуси та вантажівки, які їхали обледенілі, то зрозумів, що десь попереду на нас чекає сніг. Бо там, звідки приїхали, такого не було. Ось тут сніг нас і наздогнав.

Разом з тим додає: з графіку через негоду не вибився, бо спостерігав її лише у Хмельницькому.

На автостанції кажуть: через погодні умови певною мірою спостерігають зменшення кількості бажаючих кудись їхати, бо люди воліють залишатися вдома та не “вириватися” у дорогу. Не відмовляються від поїздок здебільшого ті, хто запланував їхати за кордон.

Відео: Перший Подільський

Нагадаємо, від учорашнього вечора і до сьогоднішнього ранку рятувальникам двічі довелося тягнути зі снігових заметів рейсові автобуси. Зі снігових пасток врятували загалом 20 пасажирів.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook