Новини
Кримінал

Крадіїв-гастролерів засудили на Хмельниччині

Двом заїжджим любителям поживитися коштом чужого майна суд у Старокостянтинові призначив покарання. Минулого року гості з Кіровоградщини, реалізувавши злочинну схему, викрали у місцевого мешканця понад 10 тисяч гривень.

Ймовірно, юнака, який став жертвою злочину, зловмисники вистежували і знали, що й нього при собі є чимала сума. Схема, яку “провернули” гастролери, досить проста: до перехожого підходить невідомий чоловік, показує гроші та запитує, чи не він їх загубив. Тут же підходить інший перехожий та заявляє, що гроші належать йому. А потім, звісно, у “знайдених” грошах не дораховує певної суми. В жертви вимагають показати вміст сумки і поки триває метушня з грошима та речами, викрадають його власні кошти.

Таким чином 18-річний юнак позбувся 13 тисяч гривень.

Всі ці події відбувалися у серпні минулого року у Старокостянтинові. Крадіїв правоохоронці, до яких потерпілий звернувся із заявою, знайшли та затримали у Хмельницькому. Як встановили правоохоронці, вони й раніше мали проблеми із законом.

За крадіжку, здійснену в умовах воєнного стану, гастролери, отримали відповідно, 6 років і 1 місяць та 6 років і 6 місяців ув’язнення.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook