Новини
Кримінал

Пропагандиста Медведчука затримала СБУ у Хмельницькому

Ще до початку повномасштабного вторгнення затриманий пропагандист входив до пулу політичних піарників, які працювали на Медведчука. Встановлено, що фігурант займався «розкруткою» медійного образу поплічника кремля як «миротворця», якого «чують» у Москві.

Для цього регулярно публікував свої дописи на пропагандистських інтернет-платформах. Крім того, на початку 2020 року добровільно почав працювати на російське інформагентство «News-front», зареєстроване у тимчасово окупованому Криму.

Після початку повномасштабної агресії РФ фігурант перебував у Хмельницькому, звідки неодноразово поширював публікації, в яких ставив під сумнів існування української держави у міжнародно визнаних кордонах. Також займався дискредитацією Сил оборони та поширював фейки про внутрішньо-політичну обстановку в Україні.

Ініційовані СБУ лінгвістичні експертизи підтвердили факти підривної діяльності фігуранта. Під час обшуків за місцем проживання зловмисника у Хмельницькому виявлено комп’ютерну техніку і мобільні телефони, які він використовував у злочинних діях.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Фігуранту обрано запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

Заходи викриття проводили співробітники Управління СБУ у Хмельницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook