Новини
Суспільство

Ціни на яйця та цибулю у Хмельницькому продовжують “бити рекорди”

Напередодні Великодня, як і ще кількох великих християнських свят на місцевому продовольчому ринку у Хмельницькому – ажіотаж. Містяни купують продукти як для святкового столу, так і для кошика, який понесуть на освячення. Зокрема, яйця, ціни на які продовжують бити рекорди, та цибулю, яка знадобиться для їх фарбування.

У сучасних господинь є безліч варіантів, як прикрасити яйця до Великодня. Однак багато хто надає перевагу не штучним пігментам, а старому перевіреному методу – фарбування цибулевим лушпинням. Отож цибуля, так само як і яйця на продовольчому ринку – одні із затребуваніших продуктів. Хоча, деякі господині до процесу фарбування великодніх яєць готуються завчасно і не викидають лушпиння цибулі, а зберігають його. Дехто починає це робити ще взимку. Принаймні, так розповіли журналістам каналу Перший Подільський на ринку жінки, які стояли в черзі за продуктами.

До літа 2022 року десяток яєць коштував 20-30 гривень. Нині ціна зросла більше, ніж удвічі – до 50-70 гривень залежно від регіону. На думку продавців, святкові дні не спровокують здорожчання, та черги саме за цим продуктом на ринку – довжелезні.

Традиційний спосіб фарбування великодніх яєць у цибулевому лушпинні цього року теж стане дороговартісним, адже ціна на цибулю вже кілька місяців рекордна. Нагадаємо, продавці на ринку пояснюють це втратою через війну постачальників з півдня України. Тепер же додають: попри ризики, з Миколаєва та Херсона таки іноді привозять цибулю, проте виходить вона дорожчою, ніж раніше.

Аби заощадити, дехто з хмельничан обирає інші варіанти оздоблення великодніх яєць: використовують фарби, наклейки тощо. Єдине, що залишається незмінним, відсвяткувати Великдень за сімейними традиціями, в мирі та з Перемогою.

Відео: Перший Подільський

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook