Новини
Інфраструктура

Фури та легковики у Кам’янці, рухаючись тротуаром, зіпсували плитку (ФОТО, ВІДЕО)

Через ремонт кругової розв’язки у Кам’янці-Подільському водії легкового та вантажного транспорту не знайшли нічого кращого, ніж об’їжджати місце робіт по тротуару. Результат – зіпсована плитка, збитки громаді, обурення кам’янчан та реакція міського голови.

З одного боку – ремонтують, з іншого – псують. Таку картину побачили кам’янчани вчора біля кругової розв’язки, яку днями почали ремонтувати.

Про початок ремонту на перехресті вулиць Північної та проспекту Грушевського у Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області (колишня Служба автомобільних доріг у Хмельницькій області) повідомили 13 квітня. Тоді ж почали підготовчі роботи з аварійного відновлення покриття розв’язки.

Ямковість на даному коловому перехресті утворюється через інтенсивний рух великовагового транспорту, у зв’язку із чим було прийнято рішення відновити покриття суцільним методом, – зазначили у Службі.

Тоді ж попередили про те, що “об’їзд ділянки можна здійснити паралельною вулицею – Ярослава Мудрого”.

От тільки, схоже, не всі водії побачили це повідомлення-попередження, а комунальники, швидше за все, не потурбувалися про те, аби встановити знаки, які вказують напрямок руху для об’їзду. Принаймні, так пишуть кам’янчани у коментарях до відео, яке виклали у спільноті КОД Кам’янця. Тож автомобілі, як легкові, так і фури (ймовірно, з вантажем) рухалися там, де бачили можливість проїхати. А саме – по тротуару.

Наслідки такої їзди – зіпсована плитка.

Свої думки кам’янчани висловили у коментарях:

Не зрозуміло, чому водії не їхали в об’їзд, адже є варіанти.

Але чи дозволений рух тягачам по Проспекті?

А номера не видно? Булоб не погано штрафонути цих …. Впадлу 500 м проїхати, треба перехід зруйнувати

Знаєте, я не думаю, що тут потрібно штрафувати водіїв. Якби були знаки, то, скоріш за все, вони б їхали за правилами. В цьому випадку потрібно штрафувати тих людей, які без мізків цим керували. Це є адміністративна справа.

В сенсі? А що, ремонт дороги скасовує ПДР? Де там є про проїзд по пішохідній частині?

Там, напевно, взагалі не було ніяких знаків, а їхати кудись треба, от і їхали куди заманеться.

Напевно, від руху легкового транспорту такі наслідки були б через декілька днів, а не за лічені години.

Водії винні. Я також водій. Але коли дорога перекрита, мені навіть на думку не спадає поїхати через тротуар. Я навіть подумати про це не можу. А тут фурою. Кончені

Потім пішоходи будуть ходити по дорозі, коли будуть ремонтувати той тротуар

Кругообіг ремонтів у Кам’янці.

Відреагував на поширені у соцмережах фото та відео і міський голова Кам’янця-Подільського Михайло Посітко.

Вчора під час ремонтних робіт, які виконувались Службою автодоріг області на розв’язці “коло”, що по проспекту Грушевського, ми стали свідками ганебного порушення ПДР. Вантажівки та інший транспорт, які полінувались здійснити об’їзд дорогою до найближчого перехрестя, завдали значної шкоди комунальному майну. Вони зруйнували тротуар. Такі дії – неприпустимі. Вже встановлено порушників. Всі мають бути притягнені до відповідальності.

Щоправда, хто саме ці порушники та яка відповідальність їм загрожує, міський голова не конкретизував.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook