Новини
Духовність

Церква в телефоні: як швидко знайти найближчий храм ПЦУ

Українська Церква не стоїть осторонь сучасних технологій. Стежити за Богослужіннями зараз можна через соцмережі, дізнаватися новини – з них же. А знайти найближчий до дому храм можна за допомогою мобільного додатку. Про нього розповіли у Хмельницькій Єпархії ПЦУ напередодні Великодня.

Оскільки багато вірних через воєнне вторгнення росії нині вимушено виїхали в інші регіони, зараз нам нерідко ставлять запитання: як знайти найближчий храм помісної Православної Церкви України? Це можливо за допомогою мобільного застосунку «Моя Церква» (доступний в App Store і Google Play), – йдеться у повідомленні на сторінці Єпархії.

На карті в застосунку позначені храми Православної Церкви України, а увімкнувши GPS можна визначити відстань до кожного з них і знайти найближчий до свого місця розташування.

Карта застосунку продовжує наповнюватися, адже багато храмів переходять з УПЦ (МП) до ПЦУ. У застосунку «Моя Церква» ми додали нові розділи, тож там ви знайдете календар церковних свят, молитовник, а в онлайн-чаті зі священником можна поспілкуватися на теми духовного життя, – додали у Хмельницькій Єпархії ПЦУ.

Застосунок «Моя Церква» доступний до завантажування:

Google Play: bit.ly/3lqX7YP

App Store: apple.co/3hyL22F

Нагадаємо, на Великдень у Хмельницькому оприлюднили графіки святкових Богослужінь у восьми храмах ПЦУ. Інформацію щодо трьох храмів, в яких, останніх, громада проголосувала за перехід до ПЦУ, не оприлюднювали. Але судячи з того, що, зокрема, поблизу собору Різдва Пресвятої Богородиці у центрі Хмельницького можна побачити людей з кошиками, ймовірно, їх освячення там відбувається.

Також нагадуємо, що на Великдень на Хмельниччині діє скорочена комендантська година – з 00.00 до 03.00. А в Службі безпеки України нагадали про необхідність бути обережними під час свят, уникати масових скупчень людей та не затримуватися у храмах довше, ніж це необхідно.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook