Новини
Суспільство

Навчальні заклади Хмельниччини відправили гостинці військовим на фронт (ФОТО)

Уже рік педагогічні колективи, батьки та учні навчальних закладів Хмельниччини долучаються до волонтерського руху. Вони збирають частування для військових на передову та передають через волонтерські організації.

Так, великодні посилки для бійців, які нині воюють на передовій, зібрали у Городоцькому та Пирогівецькому ліцеях, а також у Давидковецькій загальноосвітній школі, про що ми писали раніше.

До збору гостинців долучилися і навчальні заклади Хмельницького. Зокрема, дошкільні навчальні заклади №26 «Кульбабка» та №49 «Дюймовочка» зібрали великодні паски, шоколад, цукерки, печиво, чай, каву, засоби гігієни та інші корисні речі для військовослужбовців Збройних сил України, які проходять службу на передовій.

Приєднались до благодійних зборів і хмельницькі школи. Так волонтери об’єднання «Захист» отримали допомогу від НВО №28,  НВК №9 та №2, а  також початкової школи №4. Продукти вже доставлені військовим. Також листівки та обереги передала Лисогірська гімназія Меджибізької ТГ.

Також школярі зібрали кошти для потреб ЗСУ. Волонтери зазначають, що зараз мають замовлення на портативні зарядні станції для бойових підрозділів, тому отримані внески використають на придбання саме їх. Наразі, дві зарядні станції Bandera Power у переддень Великодня вручені представникам підрозділів.

Представники «Захисту» закликають долучатися та нагадують номер офіційного рахунку організації: UA 6930 5299 0000 0260 0902 6000 282.

До свята волонтери відвідали військових і передали подарунки і вітання від дітей Хмельниччини. Як розповідають активісти, найбільше раділи сюрпризам земляки, які проходять військову службу на передових позиціях.

Волонтер «Захисту» Данило Польченко розповідає, що відвідав військових напередодні Великодня.

«З глибокою вдячністю військові, яких ми відвідували, приймають гостинці з рідних країв, уважно читають дитячі листи та розбирають обереги, зроблені маленькими українцями. Вони відчувають, що всі зусилля не даремні і запевняють: Ісус Христос своїм воскресінням переміг смерть, а Україна переможе зло і свого одвічного ворога», – ділиться чоловік. Наразі волонтери повернулися з гуманітарних поїздок і передають вітання від наших захисників та захисниць.

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook