Новини
Кримінал

Перевозив “ухилянтів” у вентиляції: провідника потягу викрили правоохоронці Хмельниччини

Незвичну схему перевезення через кордон чоловіків, які не хотіли захищати Україну, придумав та реалізовував провідник одного з потягів, що курсує до Польщі. Плату за свої послуги брав у доларах. Як встановили правоохоронці, до того, як схему було розкрито, вона “працювала” кілька місяців.

Як йдеться у повідомленнях поліції Хмельницької області та управління СБУ у Хмельницькій області, йдеться про провідника потягу “Запоріжжя – Перемишь”, який обладнав у вентиляційній шахті свого купе спеціальну схованку. В цій схованці ухилянти ховалися під час проходження під час проходження прикордонного паспортного контролю. У “згорнутому” стані у вентиляції одночасно могла перебувати одна особа.

За свої послуги провідник брав від 2 до 3 тисяч доларів, в залежності від того, наскільки терміново потрібно було втекти ухилянту, та від розкладу руху потягу.

Піймали провідника “на гарячому” з черговим “пасажиром” у вентиляції на пункті пропуску «Мостиська-2».

Відео із затримання поширила Служба безпеки України.

За незаконне переправлення осіб через державний кордон затриманому провіднику оголосили підозру та обрали запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави. За скоєне йому загрожує від 7 до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Заходи з викриття правопорушення проводили співробітники СБУ у Хмельницькій області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook