Новини
Кримінал

На підробці медичних довідок лікарі з Хмельниччини заробили понад 300 тисяч доларів

До злочинної групи увійшли керівник медичної комісії, керівництво однієї з лікарень Хмельниччини, лікарі різних профілів медичного закладу. Змовившись між собою, вони поставили на потік процес виготовлення медичних довідок, що давали можливість військовозобов’язаним ухилитися від військової служби та виїхати за кордон. Злочинну схему викрили правоохоронці Хмельниччини.

Подробиці справи розповів начальник Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції Андрій Рубель.

До злочинної групи увійшли анестезіолог, онколог, хірург, дерматолог, ортопед-терапевт, медсестра та 6 довірених осіб. В курсі були керівництво лікарні та голова лікарської комісії. Діючи відповідно до розробленої схеми, вони виготовляли медичні документи, зокрема, фіктивні історії хвороб, за що отримували від “замовників гроші. Суми коливалися від 2 до 10 тисяч доларів США та залежали від обсягу потрібних документів.

Пошуком “клієнтів” займалися довірені особи. Посередницею виступала медична сестра. Вона ж реєструвала документи та відповідала за отримання та передачу грошей організатору “схеми”. Її роботу оцінили у 100 доларів за день.

Понад 100 фактів одержання неправомірної вигоди на загальну суму у понад 300 тисяч доларів зафіксували правоохоронці під час оперативно-слідчих заходів.

Викрили голову лікарської комісії, медичну сестру та одну з довірених осіб вчора, 20 квітня, після отримання та розподілу 4 600 доларів, які отримали за черговий пакет документів, який свідчив про встановлення у “пацієнта” 2 групи інвалідності.

Гроші (в гривнях та доларах), отримані незаконним шляхом, вилучили під час обшуку у на робочих місцях фігурантів, в їхніх помешканнях та автомобілях. У телефонах виявили переписку з “клієнтами”, де обговорювалися суми оплати “послуг”. Також знайшли записи із “заробітками”.

Всіх учасників злочинної групи затримано, вирішується питання про оголошення їм підозри за трьома статтями Кримінального кодексу України, повідомили у поліції Хмельницької області.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook