Новини
Події

Алею магнолій, присвячену військовополоненим, висадили у Хмельницькому (ФОТО, ВІДЕО)

Вже 8 місяців, щоп‘ятниці, у Хмельницькому проходить акція в підтримку військовополонених «Поверніть героїв додому». Учасники, члени родин полонених та небайдужі хмельничани проходять маршем центральною вулицею міста, обмінюються інформацією та морально підтримують один одного.

Акцію у п’ятницю, 21 квітня, присвятили також висадці алеї з саджанців магнолій. Символічно її назвали «Алеєю нескорених». З‘явилась вона у парку імені Тараса Шевченка неподалік пам‘ятника Кобзарю.

Це перший етап, на якому висадили 10 магнолій, далі будемо продовжувати. До акції долучаються всі родини: і ті, хто дочекався, і ті, хто ще чекає. Такі ініціативи дуже важливі. Наступні покоління мають пам‘ятати, якою ціною виборюється незалежність України, – розповіла Леся Стебло, виконавча директорка ГО «Захист – об‘єднання волонтерів».

Ідея з деревами надихнула. Уявляю, як сім‘єю будемо гуляти в парку і я розповідатиму, як садили дерева, як чекали кожного. Сподіваємось, що одного разу зберемось на каву під магноліями всі разом, – прокоментувала Олександра Рикур, дружина військовополоненого.

висадка Алеї Нескорених у Хмельницькому
Акція Поверніть героїв додому
висадка алеї магнолій у Хмельницькому
алея магнолій у Хмельницькому

Дерева висадили в рамках екологічної ініціативи «1 мільйон дерев життя». Долучилися до неї не лише родини полонених, а й представники влади, громадських організацій, місцеві активісти.

Ця акція присвячена нашому миру, нашій перемозі. Дерево життя є символом того, що ми незламні, нескорені, непереможні, – розповіла Аліна Скоморохова, голова ГО «Міжнародне об‘єднання жінок України. – Це дуже символічно, тому що ми віримо, що кожної весни, коли буде зацвітати дерево, це дерево буде зацвітати в мирній Україні і що всі хлопці та дівчата повернуться.

Відео: ГО “Захист – об’єднання волонтерів”

Автор: Наталя Кошай

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook