Новини
Інфраструктура

Тролейбус з пробігом 700 тисяч кілометрів відновлюють у Хмельницькому студенти та комунальники

Тролейбус, який упродовж понад півтора десятка років перевозив хмельничан, оновлюють на базі “Електротрансу”. Працівники комунального підприємства спільно із студентами ВПУ №11 виконують зварювальні роботи та працюють над заміною підлоги. Далі візьмуться за обшивку кузова.

Студенти Хмельницького вищого професійного училища №11 поєднують теорію з корисною для громади практикою з середини минулого року, відколи на базі “Електротрансу” запрацювала навчально-виробнича дільниця.

Тролейбус з бортовим номером 002, над яким зараз працюють студенти разом з комунальниками перевозив хмельничан вулицями міста упродовж 16 років. За цей час проїхав 700 тисяч кілометрів.

Студенти, які працюють над реставрацією “рогатого”, кажуть: робота, яку виконують, не важка, але клопітка.

У навчально-виробничій дільниці наразі працюють студенти 2 курсу. На “Електротранс” приходять під час виробничого навчання. Тут проводять сім годин на день. Щодня на підприємстві працює нова група.

Дільницю відкрили у 2022 році. З часу відкриття тут вже реанімували один тролейбус. Новий коштує не менше 6 мільйонів гривень, а ремонт старого – в рази дешевший.

За словами директора ВПУ №11, студенти, які працюють на “Електротрансі”, досить мотивовані. Зокрема, тим, що поки в Україні триває війна, кожен хоче долучитися до того, щоб наша країна та громада стали міцнішими.

Для громади міста дуже велике значення має транспортна інфраструктура. Стоїть завдання від міського голови цього року відновити три тролейбуси. Ми вже маємо певний досвід, учні також мають певний досвід, працюють майстри виробничого навчання. Керівництво підприємства виділило інструменти, вирішується питання оплати. Це є ще додаткова мотивація для того, щоб краще працювати, – коментує Василь Єлізар.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook